dijous, 10 de novembre del 2011

Scratch i Jclic

Jclic:


El programa Jclic es tracta d'un programa format per un seguit d'aplicacions informàtiques que serveixen per dur a terme diferents activitats educatives com per exemple:associacions, exercicis de text,trencaclosques, ... Les activitats que estan organitzades per projectes,i alhora ordenades.


Exemples:

Scratch:

El programa Scratch és una aplicació informàtica que està destinada principalment als nens i els permet explorar i experimentar amb els conceptes de programació d'ordinadors mitjançant l'ús d'una senzilla interfase gràfica. 

La pantalla està dividida en tres panells: el de l'esquerra és la finestra de blocs, que estan posats de diferents colors depenen de la seva funció, al mig hi ha la informació del que anem posant del primer bloc hi ha la dreta hi ha l'escenari i la llista de gràfics. Conté diferents pestanyes on accedim a les animacions, sorolls, etc, que podem introduir a les animacions. Scratch és un programa que un cop has començat és fa adictiu.



Pel que fa a JClic, recordo que quan estava a primària i podiem anar a informàtica, el JClic sempre el feiem servir, crec que és un bon programa per als infants, sobretot per càlcul. Quan vaig estar fent pràctiques a la setmana de la SAE vaig veure com la mestre de primer de cicle inicial feia servir aquest programa a la classe de matemàtiques, els nens estaven molt atents i amb moltes ganes de sortir a la pantalla per fer l'exercici.

L'Scratch jo no vaig saber-lo fer anar, el vaig trobar complicat a l'hora de fer les animacions i un cop a casa he volgut fer alguna i no me n'he ensortit. Trobo que és complicat, però per un infant que els hi agrada indagar i saber-ho tot és un programa útil per desenvolupar el seu coneixement i per passar una bona estona construint les seves pròpies històries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada