dimarts, 27 de setembre del 2011

Una imatge no val més que mil paraules

A la primera classe de COED de petit grup, ens vam partir en grups de quatre o cinc persones i la professora ens va repartir un text a cada grup. Aquest text l'havíem de llegir i un cop llegit havíem de fer un resum entre els integrants del grup. Al grup que anava jo ens va tocar un text de Tuson, J que va escriure al 2001 i que porta com a titul "Una imatge no val més que mil paraules". Cada grup tenia un text diferent que un cop fets els resums vam penjar a la carpeta de compartida del blink. Aquí us deixo el resum que vàrem realitzar:


Tuson, J. (2001). “Una imatge no val més que mil paraules”. Barcelona. Ed. Empúries.

Tuson explica perquè una imatge no val més que mil paraules. La parla és un tret que ens caracteritza als homes i, per tant, ens diferencia dels animals. Afegeix que les imatges són un més a més, que no afegeixen res de significatiu a la nostra condició humana. No ens podríem comunicar simplement amb les imatges, ja que aquestes transmeten una informació específica (cinema, televisió, senyals de tràfic, etc.). 

Si no existissin aquests mitjans tot seria fruit de la imaginació, i viuríem en una gran mentida.

És necessita la parla per expressar qualsevol desig, ordre, o simplement per cridar l’atenció, ja que evidentment és molt difícil expressar amb una imatge això: “Treballo una mica més per pagar-me les vacances”.

En conclusió, donem més importància a les imatges que a les paraules, tot i que, hauria d’estar equilibrat. 

Síntesi feta per: Maria Lluis, Judit Rue; Marta Riau i Florentina Pérez





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada