dimarts, 27 de setembre del 2011

Paraules i Comunicadors


Avui ha estat la primera classe de petit grup de l'assignatura de COED,  hem realitzat dues activitats: a la primera  hem vist els diferents valors que tenen les paraules segons el receptor i, la segona hem dit quins aspectes són necessaris per ser un bon comuniador. 

A la primera activitat tots els alumnes havíem de puntuar set paraules (de l'1 al 10) segons el grau de brutícia que cadascú de nosaltres li atorgava a aquella paraula. Aquestes paraules que ens ha donat la professora eren les següents: infecte, ,brut, impur, merdós, porc, ronyós i llardós totes elles sinònimes.

Jo les he puntuat de la següent manera: Impur (1), Ronyós (2), Infecte (3), Brut (5), Porc (8), Llardós (9), Merdós (10)



Amb aquesta activitat quan l'hem posat en comú a la classe hem vist que a l'lhora de posar en comú les puntuacions, no tots nosaltres donem la mateixa importància a les paraules, per tant, que tenim diferents connotacions. Amb això hem de vigilar perquè sempre hi han mal entesos i el ésser humà és mal pensat per naturalesa.  

En la segona activitat, hem anomenat diferents personalitats que consideràvem bons comunicadors. Aquestes són algunes de les personalitats i els adjectius que han sortit a classe: 

-Martías Prats : Entenedor, empàtic, saber sintetitzar. 
-Josep Cuní: Empàtic, té vocabulari, saber sintetitzar, entonació, convincent, professional.
-Antoni Bassas: Clar, concís, entenedor, sap sintetitzar, carismàtic. 
-Pep Guardiola: Clar, precís, realista, carismàtic, educat, ordenat, expressiu, honest, motivador. 


Aquesta activitat ha estat molt dinàmica perquè tothom deia exemples de bons comunicadors i hem constractat opinions i hem posat adjectius a comunicadors coneguts. Hem opinat si estàvem d'acord o no. Ha estat una bona activitat per trencar el gel entre nosaltres també, perquè no tothom te les mateixes opinions sobre els comunicadors esmentats i d'aquesta manera em pogut aprofundir més i d'aquesta manera fixar-nos més en aquests comuncadors del dia a dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada